Expert classes

Enkele maanden geleden lanceerden we een enquête waarin we peilden naar de actuele opleidingsbehoefte binnen bedrijven.

Dit resulteerde in de creatie van 5 nieuwe kortlopende opleidingen (expert classes) naast onze huidige postgraduaten en expert class Business analytics met Power BI.

Alt text

Employer branding

Employer branding: wat is dat precies? En waarom zou je dit als bedrijf inzetten? Een sterke employer brand is een verlengstuk van je missie en visie, bedrijfs- en productbrand. Deze expert class reikt je de handvaten aan om zelf aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben je in staat om het juiste talent te targetten en te overtuigen van je werkgeversimago. Jij wordt een employer of choice!

Meer info...

Alt text

Busines analytics met Power BI

Met Power BI zijn Business Intelligence (BI) en rapportage voor iedereen toegankelijk. Ongeacht of je verbinding maakt met een groot aantal verschillende gegevensbronnen, gegevens opvraagt en transformeert, je gegevens modelleert, en krachtige en dynamische rapporten maakt, met Power BI Desktop kan je alle BI-taken gemakkelijk en snel uitvoeren.

Meer info...

Alt text

Strategisch management

Voor elke leidinggevende begint de job met het creëren van verwachtingen nu en naar de toekomst toe. Strategische visie is hierbij een cruciale bouwsteen.

Quasi alle modellen die we zullen zien, zijn toepasbaar op zowel privé- als publieke bedrijven.

Meer info...

Alt text

Vergader- en presentatietechnieken

Als voorzitter maar ook als deelnemer is het uitermate belangrijk het vergaderproces te kennen en er een rol in te spelen. Het voorbereiden van de vergadering is al het halve werk, het bepalen van de doelen is een kunst op zich en het in goede banen leiden van een vergadering kan je leren.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw publiek de aandacht niet verliest terwijl jij jouw verhaal brengt?

Meer info...

 

Alt text

Learning and development

Levenslang leren is cruciaal om een blijvende inzetbaarheid van je medewerkers te garanderen. Dit versterkt niet alleen je concurrentiepositie, maar zorgt ook voor een meer duurzame loopbaan. Je bestudeert hoe een bedrijf zowel op individueel als op organisatieniveau het leren kan stimuleren.

Meer info...

Alt text

Onderhandelen en conflicthantering

Conflicthantering is één van de kerncompetenties van de leidinggevende. Ontdek jouw eigen voorkeursstijl in conflicthantering maar zorg ervoor dat je ook de vier andere stijlen kan hanteren wanneer nodig. Bij het onderhandelen is het onontbeerlijk om mogelijke conflicten die ontstaan te kunnen hanteren om zo de kans op een goed onderhandelingsresultaat te vergroten.

Onderhandelen is een andere belangrijke kerncompetentie.

Meer info...

Korte opleidingen in het kader van levenslang leren

Waarom bieden we op hogeschool VIVES opleidingen voor professionals aan? In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is het cruciaal voor leidinggevenden om voortdurend bij te blijven met de nieuwste trends, technologieën en managementmethoden. Levenslang leren speelt hierbij een essentiële rol, en korte opleidingen bieden managers de perfecte gelegenheid om hun kennis en vaardigheden voortdurend te verbeteren en bij te scholen.

1. Blijf op de hoogte van veranderende markttrends: Korte opleidingen stellen managers in staat om snel en efficiënt nieuwe kennis en inzichten op te doen. Door regelmatig kortlopende programma's te volgen, kunnen managers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied, zoals opkomende markttrends, technologische vooruitgang en veranderende consumentengedrag. Dit stelt hen in staat om proactief te reageren op veranderingen en concurrentievoordeel te behouden.

2. Verbeter specifieke vaardigheden: Korte opleidingen zijn gericht op het ontwikkelen van specifieke vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Of het nu gaat om leiderschap, projectmanagement, communicatie of onderhandelingstechnieken, managers kunnen hun vaardigheden op deze gebieden versterken en nieuwe strategieën leren om effectiever te zijn in hun functie. Dit stelt hen in staat om beter te presteren en hun teams succesvol aan te sturen.

3. Netwerkmogelijkheden: Korte opleidingen bieden managers een uitstekende gelegenheid om te netwerken met professionals uit verschillende sectoren en organisaties. Het uitwisselen van ervaringen, ideeën en best practicehogeschool s met gelijkgestemde professionals kan waardevolle inzichten opleveren en nieuwe zakelijke kansen creëren. Het opbouwen van een sterk professioneel netwerk kan de carrière van managers versterken en hen toegang geven tot waardevolle resources en mogelijkheden in de toekomst.

4. Efficiënt en flexibel leren: Korte opleidingen zijn vaak flexibel van aard, met compacte en gerichte leereenheden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van managers. Deze opleidingen zijn ontworpen om snel relevante kennis over te brengen zonder te veel tijd te investeren. Managers kunnen hun opleiding afstemmen op hun drukke agenda's en de geleerde kennis direct toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

5. Blijf concurrentie voor: In een competitieve zakelijke omgeving kan het volgen van korte opleidingen managers helpen om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Het tonen van een toewijding aan voortdurende groei en ontwikkeling toont aan dat managers bereid zijn om zich aan te passen aan veranderingen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit kan resulteren in meer kansen voor groei en vooruitgang in hun loopbaan.

Kortom, het belang levenslang leren kan niet worden overschat. Het stelt professionals in staat om relevant te blijven in een dynamische omgeving, specifieke vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle netwerken op te bouwen en zich te onderscheiden van concurrenten. Door voortdurend te investeren in hun eigen groei en ontwikkeling, kunnen managers succesvolle leiders worden die klaar zijn om de uitdagingen van de moderne bedrijfswereld aan te gaan.