Accounting en controlling

 • Startdatum: 19/10/2018
 • Aantal studiejaren: 1
 • Lesdagen:

  De lessen vinden plaats op vrijdag van 18 u. tot 21.15 u.
  en zaterdag van 9 u. tot 12.15 u.

 • Aantal ECTS-credits: 25
 • Doelpubliek:
  • Boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren, ... die zich up-to-date willen houden of die hun aantal uren permanente vorming willen behalen voor IAB (met attest).
  • Professionele bachelors die zich verder willen vervolmaken.
  • Jonge masters die deze opleiding willen gebruiken om zich voor te bereiden voor de toelatingsexamens aan het IBR / IAB.
  • Bedrijfsleiders die meer inzicht willen krijgen in de balans van hun onderneming.
 • Prijs: 2600EUR vrij van btwKMO portefeuille
Download brochure

Meer info

U wilt over de competenties van een accountant/revisor beschikken?

Na deze cursus kent u de basis van het boekhoudrecht en bent u in staat om een balans te interpreteren. We behandelen de verschillende posten van de jaarrekening, zowel het micro en het verkort als het volledig schema komen aan bod. U leert balansen consolideren. Verder staan we stil bij de internationale boekhoudregels IFRS en hun invloed op de balansvoorstelling. In het onderdeel financiële analyse krijgt u notie van financiële kengetallen.

De fiscale wetgeving beïnvloedt de jaarrekening van de onderneming. Daarom komt ook de vennootschapsbelasting uitgebreid aan bod, aangevuld met een basiscursus personenbelasting.

Op vlak van controlling maakt u kennis met de vakdomeinen interne en externe controle, alsook IT controlling. We lichten het vennootschapsrecht toe op juridisch vlak, u leert een onderneming waarderen en we behandelen in detail verschillende waarderingsmethodes.

Deze cursus wordt aangevuld met praktijkgerichte topics, zoals het verschil tussen een éénmanszaak en een vennootschap, de oprichters aansprakelijkheid, de opmaak van een financieel plan, etc.

De opleiding ‘accounting en controlling’ biedt voor mij toegevoegde waarde door de toepasbaarheid in de praktijk. Een groot pluspunt van de opleiding is de directe interactie tussen de gemotiveerde/enthousiaste docenten en de cursisten. Verder worden de lessen ondersteund door veel en overzichtelijk cursusmateriaal, wat je toelaat om bepaalde punten terug te consulteren en bijgevolg de correcte beslissing te nemen.

Veerle VanhaeckeAccountant & Belastingconsulent, VGD

Opleidingsprogramma

Opleidingsonderdeel
Accounting
Consolidatie
IFRS
Fiscaliteit
Waardebepaling
Vennootschapsrecht en topics
Controlling
Eindwerk

Schrijf u in

Alt text

Problemen of vragen?

Contacteer ons

Bedrijfsinfo

Facturatiegegevens

Opleidingsonderdelen

Gerelateerde opleidingen

VIVES/Brugge Business School organiseert niet zomaar managementopleidingen. Het doet dat vanuit een duidelijke visie.

Bedrijfsmanagement

Bedrijfsmanagement

U heeft een droom.

Ambieert u een functie aan de top van uw organisatie? Of wilt u uw positie als manager versterken? Deze opleiding scherpt de kennis...Lees meer

Financieel management

Financieel management

U hebt als leidinggevende inzicht nodig in de financiële besluitvorming van uw bedrijf. Het nemen van doordachte financiële beslissingen vereist bovendien een...Lees meer

Fiscale wetenschappen

Fiscale wetenschappen

Deze postgraduaatsopleiding differentieert zich van andere fiscale vormingsprogramma’s op verschillende terreinen. Inhoudelijk vormen vier principes de...Lees meer