Human resources management

 • Startdatum: 05/10/2021
 • Aantal studiejaren: 1 / Aantal opleidingsuren: 102
 • Lesdagen:

  De lessen vinden plaats op dinsdag van 18 u. tot
  21.15 u. en zaterdag van 9 u. tot 12.15 u.

  Inschrijven voor dit academiejaar is niet meer mogelijk. 
  In maart 2022 starten de inschrijvingen voor volgend academiejaar.

 • Programmadirecteur:
   Olivia Coudenys Medebestuurder bij  Effectis , een externe HR-partner voor bedrijven.

  Olivia Coudenys
  Medebestuurder bij Effectis, een externe HR-partner voor bedrijven.

 • Aantal ECTS-credits: 26
 • Doelpubliek:

  In dit postgraduaat wordt het ‘softe’ aspect van HR behandeld. De opleiding richt zich tot professionals die zich willen verdiepen in het opzetten van een strategisch HR-beleid doorheen de verschillende fases van aantrekken en behouden van medewerkers.

  • Professionals die graag het HR-werkveld willen betreden;
  • HR-medewerkers die hun HR-kennis willen uitbreiden en verdiepen;
  • Payroll medewerkers die hun HR-kennis willen uitbreiden en verdiepen;
  • Medewerkers uit selectie- of uitzendkantoren / recruiters die hun HR-kennis willen uitbreiden en verdiepen.
 • Prijs: 2500EUR vrij van btwKMO portefeuille
Download brochure

Meer info

Het zijn boeiende tijden op vlak van HRDe corona-crisis heeft organisaties op zijn kop gezet. Er wordt opnieuw nagedacht over wie de organisatie is en wilt zijn, zowel voor zijn klanten als voor zijn medewerkers. Mensen verbinden aan de organisatie en met elkaar, is meer dan ooit een uitdaging. HR heeft hierin een cruciale rol te spelen.

Onze maatschappij kent voornamelijk dienstverlenende, klantgeoriënteerde en gespecialiseerde vormen van organisaties. Met andere woorden, organisaties waarbinnen elk individu op zijn manier het verschil maakt. Het is de taak van HR om de juiste mensen aan te trekken en op de meest optimale manier bij te dragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Dankzij de sterk opkomende digitalisering leggen HR-professionals zich steeds meer toe op hun strategische rol. Ook jij kan hierbij de gids voor je organisatie en medewerkers zijn in deze uitdagende tijden. Het postgraduaat HR reikt de nodige tools aan om dit aan te pakken.

De opleiding start vanuit een strategisch kader en biedt handvaten om een aantrekkelijk werkgeversimago op te bouwen, een leerklimaat te ontwikkelen, een performante evaluatie- en rewarding- strategie op te zetten. Dit alles binnen de krijtlijnen van onze sociale wetgeving. Het programma is ontworpen door en voor HR-professionals met bakken praktijkervaring, en biedt naast het theoretisch kader heel wat ruimte voor het uitwisselen van praktische tips en ervaringen! Want niet alleen van de docenten, maar ook van jouw medestudenten kan je heel wat leren.

Ik ben in de HR gerold zonder een echte achtergrond. Ik werk actief in de soft HR en wou graag meer leren over hard HR. Eén van de troeven van het postgraduaat HR-Management is dat alles van theorie ook wordt omgezet in de praktijk.

Annelies De Prest

Annelies De PrestHR Consultant bij Solvus

Opleidingsprogramma

Opleidingsonderdeel
HR strategy & analytics
Employer branding & recruitment
Learning & development
Performance management and rewarding