Management in de social profit

• Startdatum: 28/10/2021
  • Aantal studiejaren: 1 / Aantal opleidingsuren: 108

De lessen vinden plaats op donderdag van 9.30 u. tot 12.30 u.
    en van 13.30 u. tot 16.30 u.

• Programmadirecteur:
     Sylvia Thienpont
 Accountant-Belastingconsulent ITAA, Product Manager social profit  SBB Accountants & Adviseurs

Sylvia Thienpont

Accountant-Belastingconsulent ITAA, Product Manager social profit SBB Accountants & Adviseurs

• Registratienummer VOV: ODB-0000107

Leidinggevenden, middenkader en bestuurders in de social profit:

• Mensen werkzaam in de publieke en social profit sector die hun managementexpertise willen verbreden, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen verwerven.
    • Mensen die hun loopbaan (verder) wensen te ontwikkelen binnen de publieke en social profit sector en handvaten nodig hebben inzake management.
    • Young potentials in de publieke en social profit sector die in functie van hun loopbaan proactief werk willen maken van inzicht in de diverse aspecten van een organisatie.

Social profit staat voor uitdagingen,
social profit is in verandering,
social profit staat nooit stil.

Onze sector drijft op de kracht van mensen, niet alleen professionals, vaak ook een heel netwerk aan vrijwilligers. Bovendien heeft onze sector een heel belangrijke economische meerwaarde. Niet alleen creëert de social profit jobs, ze heeft ook een maatschappelijk belang.

Uw organisatie binnen deze bijzondere setting professioneel, efficiënt en duidelijk richting geven vergt managementvaardigheden. Tijdens de opleiding Management in de social profit komen verschillende facetten binnen management aan bod. Op een praktische manier bieden we uw organisatie de nodige handvaten om haar beleid verder uit te rollen.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het VIVO-vormingsbudget voor volgende sectoren:

• Vlaamse opvoedings- en huisvestingsinrichtingen – PC 319.01
  • Vlaamse socioculturele sector - PC 329.01
  • Vlaamse welzijns- en gezondheidssector (kinderopvang en gezondheidsinrichtingen en diensten) - PC 331
  • Revalidatiecentra - PC 330
  • Beschutte werkplaatsen

Deze opleiding is eveneens erkend in kader van het RIZIV-functiecomplement voor personeelsleden van verzorgingsinstellingen en -diensten.

Reeds verschillende zaken heb ik kunnen oppikken en toepassen in de praktijk en ik merk dat ik vaak teruggrijp naar de cursus. Daarnaast heb ik ook collega’s al kunnen bijstaan met tips uit de lessen of een boek getipt dat wij zelf als suggestie in de les hadden gekregen, wat ook een meerwaarde is.

Saskia VerelstDirecteur Duinhelm vzw

Strategisch management
Leiderschap
Financieel management en rapportering