Expert class Digitale transformatie voor leidinggevenden

• Startdatum: 03/02/2022
  • Aantal studiejaren: 0,5 / Aantal opleidingsuren: 30

De lessen vinden plaats op donderdag van 9 u. tot 12 u.

De data vind je terug bij de knop 'Bekijk uurrooster' en gaan door in het 2e semester.

De Expert Class kan ook in-house gehouden worden. Contacteer ons voor meer info.

Leidinggevenden die hun organisatie/bedrijf verder willen transformeren.

Digitale transformatie is overal. We staan aan het begin van een digitaal tijdperk, met als motor allerlei innovaties en technologieën die razendsnel evolueren. Dit ontwricht de huidige businessmodellen en bedrijfstakken, waardoor elke organisatie moet nadenken over die digitale transformatie en de manier waarop medewerkers hier een cruciale rol moeten vervullen.

Wie wendbaar wil blijven moet sneller, slimmer en efficiënter zijn. Hoe je technologie vandaag inzet, is doorslaggevend. Want digitalisering raakt alle aspecten van de onderneming. Enkel investeren in technologie volstaat daarbij niet. Alles begint met een heldere visie die in lijn ligt met de strategische doelstelling van je bedrijf. Nieuwe digitale businessmodellen, het aantrekken of versterken van de juiste competenties, situationeel leiderschap en het samenwerken in netwerken zijn eveneens cruciaal om een efficiënte transformatie te bereiken. Het gaat over een proces waarbij een krachtige mix van optimale bedrijfsprocessen, relevante innovatie en de juiste mensen het succes, de groei en de slagkracht van je onderneming bepalen. Omdat je bij zo’n ingrijpende omslag niets aan het toeval wil overlaten, is een doordacht digitaal transformatieplan broodnodig.

Maar wat heb je nu vanuit managementperspectief concreet nodig om digitale transformatie niet alleen te stimuleren maar ook waar te maken binnen jouw organisatie?

Deze expert class start vanuit een wetenschappelijke basis die concreet wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarna gaan we aan de slag met jouw concrete bedrijfsrealiteit. Hiervoor wordt een zekere openheid en interactie verwacht van de deelnemers.

De docenten hebben allen een uitgebreide expertise in verschillende deeldomeinen die essentieel zijn voor een succesvolle digitale transformatie. Eén ding hebben ze gemeen, ze delen een hands-on no-nonsense aanpak waardoor je na het volgen van deze opleiding concreet aan de slag kan met je digitaal transformatieplan.

De sessies worden aangeboden vanuit hybride leslokalen. Dit betekent dat de lessen zowel online als op campus kunnen gevolgd worden. Bepaalde sessies worden heel praktijkgericht ingevuld, voor deze sessies is aanwezigheid op campus dan ook sterk aanbevolen. Dit teneinde de interactie en de praktijkgerichtheid te garanderen, maar ook de meerwaarde van de opleiding te maximaliseren.

Expert class Transformationeel leiderschap