Expert class Process improvement

  • Startdatum: 01/02/2022
  • Aantal studiejaren: 0,5 / Aantal opleidingsuren: 30
  • Lesdagen:

    De lessen vinden plaats op dinsdag van 18 u. tot 21.15 u.

  • Doelpubliek:

    Bachelors of masters die actief zijn in het bedrijfsleven in een productieomgeving, een logistieke context of een productie-ondersteunend proces en die hun kennis willen uitbreiden of willen doorgroeien in het bedrijf.

  • Prijs: 1200EUR vrij van btwKMO portefeuille

Meer info

In de Expert Class Process Improvement bekijk je met docent Pieter Note de bedrijfsvoering in functie van procesverbetering. Dit doen we vanuit verschillende invalshoeken. We gaan verder dan enkel het verbeteren van processen binnen productie of supply chain. We bekijken samen het globale verhaal, op basis van de 3P’s: profit, people en planet.

Je leert verbeterprocessen leiden en organiseren in de volledige context. Het is een zeer pragmatische opleiding waarbij de docent op een interactieve manier aan de slag gaat. Aan de hand van praktijkcases uit zijn bedrijfservaring ontdek je zelf hoe theoretische concepten heel werkbaar worden en leiden tot succesvol ondernemen.

De opleiding start met een aantal theoretische concepten en methodes (LEAN, SIX Sigma en TOC). Ze zijn beschreven in de gedetailleerde syllabus, inbegrepen in inschrijvingsprijs. Tijdens de sessies werken we een specifiek thema in de procesverbetering uit. Via case studies maken we de verbinding met de praktijk. We oefenen het hanteren van de juiste tools en leggen de link naar de concrete bedrijfspraktijk van de deelnemers.

Voor process improvement zijn niet alleen kaders en tools nodig, de mens staat centraal. We staan stil bij jouw leiderschaps- en communicatiestijl. We belichten het belang en de succesfactoren van goed project management en van teamdynamiek. Je leert welke weerstand er kan optreden en hoe je daarmee omgaat.

Tenslotte bekijken we eveneens de bedrijfscontext en het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een verbeterproces moet in overeenstemming liggen met de strategische doelstellingen van de onderneming én met een ecologische en maatschappelijke meerwaarde.

Na deze opleiding ben je in staat dagelijkse bedrijfsprocessen in vraag te stellen en continu op zoek te gaan naar verbetering en meer toegevoegde waarde.  Je kan succesvol procesverbetering toepassen.

Deze opleiding wordt integraal gegeven door Pieter Notezaakvoerder-consultant van PN Consulting. Hij kijkt er als gedreven gastdocent naar uit om zijn kennis en ervaring betreffende process improvement met je te delen. Aan de basis ligt zijn passie voor food processing en logistiek. Deze passie groeide tijdens een loopbaan die vier decennia besloeg met verschillende nationale en internationale ervaringen op management vlak.

Opleidingsprogramma

Opleidingsonderdeel
Expert class process improvement

Schrijf je in

Alt text

Problemen of vragen?

Contacteer ons

Bij deze graad kan geen getuigschrift afgeleverd worden

Bedrijfsinfo

Gerelateerde opleidingen

VIVES/Brugge Business School organiseert niet zomaar managementopleidingen. Het doet dat vanuit een duidelijke visie.

Supply chain management

Supply chain management

Het programma geeft je op een gestructureerde wijze inzicht in de supply chain management strategie, behandelt alle sleutelelementen van een...Lees meer

Expert class Digitale transformatie voor leidinggevenden

Expert class Digitale transformatie voor leidinggevenden

Digitale transformatie is overal. We staan aan het begin van een digitaal tijdperk, met als motor allerlei innovaties en technologieën die razendsnel evolueren. Dit...Lees meer