Expert class Process improvement

  • Startdatum: 11/01/2022
  • Aantal studiejaren: 0,5 / Aantal opleidingsuren: 30
  • Lesdagen:

    De lessen vinden plaats op dinsdag van 18 u. tot 21.15 u.

  • Doelpubliek:

    Bachelors of masters die actief zijn in het bedrijfsleven in een productieomgeving, een logistieke context of een productie-ondersteunend proces en die hun kennis willen uitbreiden of willen doorgroeien in het bedrijf.

  • Prijs: 1200EUR vrij van btwKMO portefeuille

Meer info

Elk bedrijf en elke ondernemer die zichzelf respecteert stelt zich doelen. Korte termijn doelstellingen en lange termijn doelstellingen. De ondernemer zal zichzelf geregeld confronteren met deze doelstellingen en zich afvragen als de onderneming nog op koers ligt om deze doelen effectief ook te halen. De weg naar het doel ligt vol hindernissen die moeten genomen worden of omzeild worden. De meeste bedrijven varen immers niet in een rustig water onder een blauwe hemel. De markten veranderen snel. Overal zijn er disrupties die veel druk zetten op mensen en organisaties. In een gezonde onderneming tracht men zich voortdurend aan te passen aan deze wijzigende context zonder daarbij de doelen uit het oog te verliezen. Daarom moet men vaak zijn strategie in vraag stellen en geregeld processen gaan bijsturen. Hoe je dit op een effectieve en efficiënte manier kan doen, leer je in deze Expert Class.

In de Expert Class Process Improvement bekijken we bedrijfsvoering vanuit verschillende invalshoeken in functie van procesverbetering. In die zin gaan we verder dan enkel het verbeteren van processen binnen bijvoorbeeld productie of supply chain. We bekijken samen het globale verhaal, op basis van de 3P’s: profit, people en planet.

De opleiding start met een aantal theoretische concepten en methodes (LEAN, SIX Sigma en TOC) die beschreven worden in een getailleerde syllabus (inbegrepen in inschrijvingsprijs). In de sessies wordt gewerkt rond een specifiek thema in de procesverbetering, via case studies maken we de verbinding met de praktijk. Er wordt niet enkel geoefend in het hanteren van de juiste tools, ook wordt de link gelegd naar de concrete bedrijfspraktijk van de cursist.

Enkel vanuit deze theorieën vertrekken zou ons een veel te beperkt beeld geven van de voordelen van Process Improvement. In de tweede helft van vorige eeuw is het besef gegroeid dat we ook de rol van de mens en het behoud van onze planeet mee moeten nemen in deze filosofie. We staan stil bij jouw leiderschaps- en communicatiestijl en belichten het belang en de succesfactoren van een goed project management en teamdynamiek. Je leert welke weerstanden er kunnen zijn en hoe je daarmee omgaat.

Tenslotte bekijken we eveneens de bedrijfscontext en het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een verbeterproces dient immers niet enkel in lijn te liggen met de strategische doelstellingen van de onderneming, ook de ecologische en maatschappelijke meerwaarde moet relevant zijn.

Tijdens de Expert Class Process Improvement leer je verbeterprocessen leiden en organiseren, rekening houdend met de volledige context. Het betreft een zeer pragmatische opleiding waarbij de docent op een interactieve manier met de theorie aan de slag gaat. Aan de hand van praktijkcases die hij uit zijn bedrijfservaring meebrengt leer je zelf ontdekken hoe theoretische concepten plots heel werkbaar worden en leiden tot succesvol ondernemen.

Na deze opleiding ben je in staat dagelijkse bedrijfsprocessen in vraag te stellen en continue op zoek te gaan naar verbetering en meer toegevoegde waarde en kan je op een succesvolle manier procesverbetering toepassen.

Opleidingsprogramma

Opleidingsonderdeel
Expert class process improvement

Schrijf u in

Alt text

Problemen of vragen?

Contacteer ons

Bij deze graad kan geen getuigschrift afgeleverd worden

Bedrijfsinfo

Gerelateerde opleidingen

VIVES/Brugge Business School organiseert niet zomaar managementopleidingen. Het doet dat vanuit een duidelijke visie.

Expert class Transformationeel leiderschap in een digitale wereld

Expert class Transformationeel leiderschap in een digitale wereld

Digitale transformatie is overal. We staan aan het begin van een digitaal tijdperk, met als motor allerlei innovaties en technologieën die razendsnel evolueren. Dit...Lees meer

Supply chain management

Supply chain management

Het programma geeft u op een gestructureerde wijze inzicht in de supply chain management strategie, behandelt alle sleutelelementen van een...Lees meer