Skip to content

Postgraduaat vennootschapsrecht

2.550 EUR
(Vrij van BTW)
Dienstverlener voor de KMO-portefeuille

Dit postgraduaat stoomt je klaar om een vennootschap succesvol te leiden, adviseren of controleren.


In deze opleiding verwerf je accurate en actuele kennis van het vennootschapsrecht en leer je dit in de praktijk toepassen.

We geven eerst een overzicht van het rijkgeschakeerde landschap aan vennootschapsvormen en hun belangrijkste eigenschappen. Daarnaast kom je alles te weten over de besluitvorming binnen de verschillende vennootschapsvormen, de jaarrekening, de aansprakelijkheidsregimes, inbrengen en uitkeringen, overnameovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, fusies en splitsingen, ontbinding en vereffening.

Je krijgt hierbij een grondige toelichting bij het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen en de recente wetswijzigingen sinds haar invoering.

In het kader van permanente vorming is deze opleiding erkend voor 40 punten bij de orde van de Vlaamse balies. De opleiding is tevens erkend door de Nationale Kamer van Notarissen voor 20 opleidingsuren.

Stagiair-advocaten of stagiair-notarissen krijgen 5% korting op het inschrijvingsgeld, mits het voorleggen van een bewijs.

Volgend boek is inbegrepen: Clottens C., Wetboek Vennootschappen en Verenigingen 2023-2024 – Inclusief uitvoeringsbesluit en concordantietabellen. Herentals: Knops Publishing

Praktische informatie

De lessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond, telkens van 18u tot 21u15 (niet in schoolvakanties). In april verschijnt het lesrooster voor volgend academiejaar.

De meeste lessen kunnen hybride (zowel online via MS Teams als op campus) gevolgd worden. Er worden geen lesopnames voorzien.

  • Advocaten, stagiairs-advocaten en bedrijfsjuristen
  • Accountants, belastingadviseurs
  • Notarissen
  • Algemeen academisch gevormden die reeds een juridische basis verworven hebben
  • Behaal een postgraduaat Vennootschapsrecht.
  • Stoom je klaar om een vennootschap succesvol te leiden, adviseren of controleren.

Je hebt een juridische basiskennis.

Inleiding en richtlijnen

Aansprakelijkheid

Herstructureringen van vennootschappen

Ontbinding & vereffening

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat vennootschapsrecht’ bij VIVES Continue

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Erkende juridische opleiding

In het kader van permanente vorming is deze opleiding erkend voor 40 punten bij de orde van de Vlaamse balies. De opleiding is tevens erkend door de Nationale Kamer van Notarissen voor 20 opleidingsuren.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be