Skip to content

Postgraduaat vermogens- en successieplanning

2.750 EUR
(Vrij van BTW)
Dienstverlener voor de KMO-portefeuille

Adviseer uw klanten nog beter na deze opleiding Vermogens- en successieplanning, ook wel estate planning genoemd.

(Modulair inschrijven voor deze opleiding is mogelijk)


Een goede vermogens- en successieplanning vereist een multidisciplinaire aanpak. Deze opleiding stelt jou in staat het vermogen en de successieproblematiek van je klanten op een correcte manier in kaart te brengen en hen te adviseren bij een eventuele planning. Je leert de gespecialiseerde doctrine kritisch te consulteren en toe te passen.

Nadat we het civiel- en fiscaalrechtelijk kader bestudeerd hebben, brengen we deze principes samen met de financieel-economische aspecten in verschillende topics. In deze topics onderzoeken we een aantal klassieke vraagstukken en tools binnen de vermogens- en successieplanning.

Je krijgt hierbij een grondige toelichting bij het vernieuwde juridisch kader. Zo komen het hervormd erfrecht en het hervormd huwelijksvermogensrecht uitgebreid aan bod.

In het kader van permanente vorming is deze opleiding erkend voor 40 punten bij de orde van de Vlaamse balies. De opleiding is tevens erkend door de Nationale Kamer van Notarissen voor 20 opleidingsuren.

Stagiair-advocaten of stagiair-notarissen krijgen 5% korting op het inschrijvingsgeld, mits het voorleggen van een bewijs.

Volgend boek is inbegrepen:

Barbaix, R., Familiaal vermogensrecht in essentie. Mortsel: Intersentia

  • Bankiers, private bankers, vermogensbeheerders
  • Advocaten, juristen
  • Accountants en belastingadviseurs
  • Vastgoedmakelaars
  • Personen die in hun beroep advies geven aan vermogende klanten of dergelijk beroep ambiëren
  • Notarissen en hun medewerkers
  • Behaal een postgraduaat Vermogens- en successieplanning.
  • Verwerf een uitgebreide en toegepaste kennisbasis in vermogens- en successieplanning, zowel wat betreft het juridisch als het fiscaal kader.
  • Leer een vermogensplanning concreet aanpakken.

Je hebt een juridische basiskennis.

De lessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond, telkens van 18u tot 21u15 (niet in schoolvakanties). In april verschijnt het lesrooster voor volgend academiejaar. Klik bij de knop 'Bekijk uurrooster' op de juiste startdatum om het betreffende uurrooster te zien.

De meeste lessen kunnen hybride (zowel online via MS Teams als op campus) gevolgd worden, tenzij anders vermeld in het uurrooster. We rekenen op voldoende aanwezigheid op campus, opdat het lesgebeuren voldoende interactief blijft. We verwachten daarom dat elke cursist minimum de helft van de lessen op campus volgt. Er worden geen lesopnames voorzien.

We verwelkomen je uiteraard graag op een infodag voor meer informatie! (data zie deze link)

Juridisch kader

Ariadne Van den Broeck, Griet Ceenaeme, Ann Maelfait

Fiscaal kader

Marc Gielis, Bob Beazar

Topics

Alexander Delafonteyne, Philippe De Jonghe, Lode Casteleyn, Klaas Claeyssens, Ruben Van Impe, Dominique De Marez, Olivier De Keukelaere, Christophe Rapoye, Philippe Salens, Rutger Van Boven, Wout Bodvin, Sven Hubrecht, Frank Vanbiervliet, Dieter Bossuyt

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat vermogens- en successieplanning’ bij VIVES Continue

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Erkende juridische opleiding

In het kader van permanente vorming is deze opleiding erkend voor 40 punten bij de orde van de Vlaamse balies. De opleiding is tevens erkend door de Nationale Kamer van Notarissen voor 20 opleidingsuren.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be