Supply chain management

 • Startdatum: 28/09/2023
 • Aantal studiejaren: 1 / Aantal opleidingsuren: 108
 • Lesdagen:

  De lessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 18u tot 21u15.

  Dit postgraduaat is geactualiseerd met thema's sustainability, resilience en digital transformation.

  Modulair inschrijven is mogelijk.

 • Ambassadeur:
   Dirk Roelens 
 Partner Moore Belgium – div. Management Consulting Partner CIMCIL

  Dirk Roelens

  Partner Moore Belgium – div. Management Consulting
  Partner CIMCIL

 • Aantal ECTS-credits: 27.0
 • Registratienummer VOV: ODB-0000109
 • Doelpubliek:
  • Mensen die een andere vooropleiding hebben, maar werkzaam zijn binnen SCM en hun kennis willen verbreden en verdiepen;
  • Mensen die wensen door te groeien in hun organisatie;
  • Mensen die zich richting SCM wensen te oriënteren;
  • Verantwoordelijken in Supply Chain of Operations die een diepere kennis en een up-to-date inzicht willen verkrijgen in hun vakgebied;
  • Professionals die werkzaam zijn in een bedrijf en frequent met supply chain en operations in contact komen (plant managers, IT-managers, sales managers…);
  • Medewerkers van inkoop, productie, planning, expeditie, magazijnbeheer, distributie, transport, verkoop, consultancy bedrijven enz. die een totaalbeeld willen verkrijgen.
 • Prijs: 2850.00EUR vrij van btwKMO portefeuille
Download brochure

Meer info

Het programma vertrekt vanuit het SCOR-model (Supply Chain Operations Reference). Dit model is georganiseerd rond de zes primaire managementprocessen binnen Supply Chain: Plan, Source, Make, Deliver, Return en Enable. Dit zijn meteen ook de basis bouwstenen van de opleiding, waarbij in elk onderdeel de theorie wordt geïllustreerd met praktische voorbeelden, reële business cases en best practices. Een goed en volledig beeld van de volledige ketting biedt een stevige basis om verder na te denken over de toekomst binnen deze snel evoluerende sector.

De recente COVID-crisis heeft aangetoond dat resilience essentieel is binnen de supply chain, het vermogen om bij verandering stand te houden, zich aan te passen of te transformeren. Daarnaast wordt ook sustainability alsmaar belangrijker, duurzaam ondernemen is niet enkel een missie binnen de sector, maar ook een opportuniteit. Ten slotte staan we op een zeer pragmatische manier stil bij de uitdagingen en kansen die nieuwe digitale technologieën bieden in deze sector.

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die graag hun ruime praktijkervaring delen met jou. Zij brengen zowel de theoretische basis als de praktische kant van supply chain. Ze vullen de lessen aan met heel wat praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Na het volgen van deze opleiding heb je een goed en volledig beeld van de volledige keten alsook van de operationele en logistieke processen binnen de verschillende afdelingen. Daardoor kan je heel wat kanten uit (verkoop, aankoop, productie, logistiek, financieel,…). Bovendien heb je een goed zicht op de vele uitdagingen en opportuniteiten binnen de sector. Je bent gewapend met pragmatische tools om oplossingen uit te werken en kansen te creëren.

Het herwerkte programma Supply chain management daagt jou bovendien uit om de dagelijkse uitdagingen in deze vakgebieden met nieuwe inzichten aan te pakken. Een must voor wie meer wil weten en vooruit wil.

Op het einde van de opleiding schrijf je een business case waarin je een onderwerp uit je eigen werkomgeving behandelt. Deze business case toont aan dat je de theoretische concepten die aangeleerd werden, kunt omzetten in een praktische aanbeveling voor jouw organisatie.

Heb je al uitgebreide kennis en ervaring in supply chain management en/of logistiek en zoek je iets meer gevorderd? Ontdek dan ook het Postgraduaat Smart Logistics van KU Leuven, waarin je kennismaakt met de nieuwste technologische ontwikkelingen in de wereld van logistiek en supply chain.


Klik op elk opleidingsonderdeel hieronder voor uitgebreide info!

Door het postgraduaat kon ik veel betere inzichten verwerven over alle aspecten van de supply chain, wat hielp bij het creëren van een correct helicopterview. Naast het verwerven van de juiste inzichten heeft het postgraduaat mij een bredere kennis gegeven over wat supply chain allemaal inhoudt en heeft het mij nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden in de praktijk. Na de opleiding heb ik dan ook gekozen om een ander luik te gaan ontdekken, namelijk de demand, forecasting zijde van de keten. Ik vermoed dat het verwerven van het postgraduaat mij de kans heeft gegeven om dit daadwerkelijk te gaan ontdekken in mijn nieuwe job.

Nelia Vancoillie

Nelia VancoillieSupply chain analyst, AGRISTO NV

Opleidingsprogramma

Opleidingsonderdeel
Building block - Plan
Building block - Source
Building block - Make
Building block - Deliver and return
Supply chain finance - the basics
Sustainability and resilience in supply chain
Digital supply chain
Business case - supply chain management

Schrijf je in

Alt text

Problemen of vragen?

Contacteer ons

Bij deze graad kan geen getuigschrift afgeleverd worden

Bedrijfsinfo

Opleidingsonderdelen