Skip to content

Postgraduaat supply chain management

2.850 EUR
(Vrij van BTW)
Dienstverlener voor de KMO-portefeuille

Leer alles over het het SCOR model (Supply Chain Operations Reference), sustainability, resilience en digital transformation.

Inschrijven voor deze opleiding is niet meer mogelijk.

(Modulair inschrijven voor deze opleiding is mogelijk)


Het programma vertrekt vanuit het SCOR-model (Supply Chain Operations Reference). Dit model is georganiseerd rond de zes primaire managementprocessen binnen Supply Chain: Plan, Source, Make, Deliver, Return en Enable. Dit zijn meteen ook de basis bouwstenen van de opleiding, waarbij in elk onderdeel de theorie wordt geïllustreerd met praktische voorbeelden, reële business cases en best practices. Een goed en volledig beeld van de volledige ketting biedt een stevige basis om verder na te denken over de toekomst binnen deze snel evoluerende sector.

De recente COVID-crisis heeft aangetoond dat resilience essentieel is binnen de supply chain, het vermogen om bij verandering stand te houden, zich aan te passen of te transformeren. Daarnaast wordt ook sustainability alsmaar belangrijker, duurzaam ondernemen is niet enkel een missie binnen de sector, maar ook een opportuniteit. Ten slotte staan we op een zeer pragmatische manier stil bij de uitdagingen en kansen die nieuwe digitale technologieën bieden in deze sector.

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die graag hun ruime praktijkervaring delen met jou. Zij brengen zowel de theoretische basis als de praktische kant van supply chain. Ze vullen de lessen aan met heel wat praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Na het volgen van deze opleiding heb je een goed en volledig beeld van de volledige keten alsook van de operationele en logistieke processen binnen de verschillende afdelingen. Daardoor kan je heel wat kanten uit (verkoop, aankoop, productie, logistiek, financieel,…). Bovendien heb je een goed zicht op de vele uitdagingen en opportuniteiten binnen de sector. Je bent gewapend met pragmatische tools om oplossingen uit te werken en kansen te creëren.

Het herwerkte programma Supply chain management daagt jou bovendien uit om de dagelijkse uitdagingen in deze vakgebieden met nieuwe inzichten aan te pakken. Een must voor wie meer wil weten en vooruit wil.

Op het einde van de opleiding schrijf je een business case waarin je een onderwerp uit je eigen werkomgeving behandelt. Deze business case toont aan dat je de theoretische concepten die aangeleerd werden, kunt omzetten in een praktische aanbeveling voor jouw organisatie.

  • Professionals die een andere vooropleiding hebben, maar werkzaam zijn binnen SCM en hun kennis willen verbreden en verdiepen
  • Professionals die wensen door te groeien in hun organisatie
  • Professionals die zich richting SCM wensen te oriënteren
  • Verantwoordelijken in Supply Chain of Operations die een diepere kennis en een up-to-date inzicht willen verkrijgen in hun vakgebied
  • Professionals die werkzaam zijn in een bedrijf en frequent met supply chain en operations in contact komen (plant managers, IT-managers, sales managers…)
  • Medewerkers van inkoop, productie, planning, expeditie, magazijnbeheer, distributie, transport, verkoop, consultancy bedrijven enz. die een totaalbeeld willen verkrijgen
  • Behaal een postgraduaat Supply chain management.

Geen voorkennis vereist

Building block - Plan

Johan Vanhaverbeke, Dirk Van Lindt

4 credits

Building block - Source

Tom Pyncket, Johan Vanhaverbeke, Robbert Debroyer

4 credits

Building block - Make

Dirk Roelens, Robbert Debroyer

3 credits

Building block - Deliver and return

Bart Vannieuwenhuyse

3 credits

Supply chain finance - the basics

Dirk Van Lindt

3 credits

Sustainability and resilience in supply chain

Pieter Note

4 credits

Digital supply chain

Jan De Kimpe, Joël Wijns

3 credits

Business case - supply chain management

3 credits

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat supply chain management’ bij VIVES Continue

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Erkende bijscholing voor vastgoed professionals

Goedgekeurd door BIV.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be