Volg de opleiding Business Analyst en word expert

Heb je interesse en kennis in zowel bedrijfsmanagement als in IT? Beschouw jij elk probleem als een uitdaging, is analytisch denken jouw tweede natuur en hou je van heldere communicatie? Maak dan kennis met de troeven van onze opleiding tot Digital Business Analyst en maak van jouw carrière een succesformule. Dit postgraduaat wordt georganiseerd voor en door professionals.

Alt text

De business analyst als bruggenbouwer

Als business analyst ben je in staat om problemen binnen bedrijfsprocessen op te sporen en de bedrijfsnoden te vertalen naar passende oplossingen. Om zijn of haar taak goed te volbrengen is de business analyst een kei in analytisch denken, alsook in het bedenken en aanreiken van oplossingen. Hij of zij kan problemen detecteren en analyseren, om vervolgens aan de IT’ers te vertalen wat nodig is om een oplossing voor het probleem te kunnen bieden. Vervolgens kan de IT’er de oplossing analyseren en correct technisch uitwerken. Zo weet de business analyst bruggen te bouwen tussen de IT-mogelijkheden en de bedrijfsprocessen.

Alt text

De voordelen van ons postgraduaat Digital Business Analyst  

Met een postgraduaat Digital Business Analyst is je toekomst verzekerd. Zo kan je in bijna alle sectoren en bedrijven aan de slag. Als business analyst dien je op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en mogelijkheden om steeds vernieuwende oplossingen te kunnen aanreiken. Met dit postgraduaat op zak ben je niet alleen up-to-date, maar vorm je ook een meerwaarde voor alle bedrijven die aan hun bedrijfsprocessen sleutelen. Daarnaast komt deze opleiding in aanmerking voor kortingen van het Vlaamse Gewest via de KMO-portefeuille, net zoals alle opleidingen bij Brugge Business School.

Alt text

Ga de uitdaging aan met een gevarieerde opleiding tot business analyst

In deze opleiding leer je de belangrijkste data skills om de nodige veranderingen en vernieuwingen in het bedrijfsproces te kunnen sturen. In het postgraduaat word je getraind om data te lezen, te begrijpen, te analyseren, te vertalen en ten slotte te verkopen. Tijdens deze opleiding leer je bedrijfsprocessen kritisch bekijken om deze vervolgens te optimaliseren. Daarom leer je ook een bedrijfsmodel op te stellen en voor te stellen. Hierbij is het van belang om de juiste informatiesystemen te kiezen ter ondersteuning. Maar ook het opstellen en opvolgen van een projectplan is één van de nodige vaardigheden, net als inzicht krijgen in CRM-processen en -strategieën. Ontdek snel het volledige programma van onze opleiding voor Digital Business Analyst. Bij Brugge Business School bouw je jouw carrière uit en kan je werken en studeren goed combineren.